Plovas orkaitėje

Plovą manau moka daryti daugelis, bet karais norisi pridėti šiokių tokių niuansų.

  • Apvaliagrūdžių (arba ilgagrūdžių) ryžių 1 stiklinė,
  • vištienos file 300g,
  • sultinys 1 kubelis (arba 1 šaukštelis ekologiško) ,
  • 1 morka,
  • 1 nedidelė cukinija,
  • 3 pomidorai,
  • 100g puskiečio sūrio,
  • 2,5 stiklinės vandens.

Vištienos file supjaustome nedideliais kubeliais ir pakepiname su tarkuotomis morkomis. Tada dedame į karščiui atsparų indą, supilame nuplautus ryžius, užpilame vandeniu su sultiniu ir ant viršaus sluoksniuojame pjaustytas giežinėliais cukinijas su pomidorais, pabaigai užbarstome viską tarkuotu sūriu. Pašauname į įkaitintą orkaitę (200C), ir kepame apie 40min, kol ryžiai išsitroškins.

plovas

  • Sūrį galite naudoti ir paprastą fermentinį.
  • Cukinija geriau būtų jauna, nes didelę reikia nulupti.
  • Vietoj vištienos taip pat galima naudoti ir kitą mėsą.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Nuodėmės verta mišrainė žiemai

Aš esu tiesiog pakvaišusi dėl visokių žieminių mišrainių, bet šita tai kažkas TOKIO:

  • 2 nedidelių cukinijų arba aguročių,
  • 3 nedidelių svogūnų
  • 3 morkų,
  • 500g šparaginių pupelių,
  • 2 paprikų,
  • 3 pomidorų,
  • mažų kukurūzų burbuolių (baby corn),
  • 1 geras šaukštas druskos,
  • 100ml acto (9%).

Pirmiausia tai reikės supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svogūnus, labai trumpai, tada dėti viską į puodą,kuriame virs mišrainė. Cukinijas supjaustyti nedideliais gabalėliais/riekelėmis, jaunų galite nenulupti, morkas sutarkuoti, šparaginėms pupelėms nupjauti abu galus ir padalinti į 3 dalis,paprikas supjaustyti stambesniais gabalėliais, pomidorus nulupti ir susmulkinti, kukurūzus nulupti, viską sudedame į puodą, užpilame stikline vandens ir užkaičiame, baigiant virti, po maždaug 30min supilame actą ir druską, paverdame 10min ir, kol dar karšta, sudedame į švarius stiklainius ir užsukame.

  • Rekomenduoju pasilikti šiek tiek neuždarytos paragavimui, aš net nesulaukiau kol pravės.
  • Kam patinka saldžiarūgščiai galite įdėti ir šaukštą cukraus.
  • Jeigu atrodo mažai aliejaus nuo kepintų svogūnų dar galima įpilti pusė stiklinės aliejaus, bet šiaip stovi ir taip, nereikia laikyti šaldytuve.
  • Jeigu bijote stipraus acto, naudokite 7%, tikrai nebus per mažai, nes tokia rūgštoka mišrainė.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page