Rudeninis kiaulienos troškinukas

Visi skubame rudenį „kažką“ nuveikti su cukinijų, moliūgų ir panašių daržovių sankaupomis, o ir labai kartais norisi vėsesnę diena skanaus troškinuko:

  • Nedidelės cukinijos, ar moliūgo,
  • 1-2 morkų,
  • 3 pomidorų,
  • 300g kiaulienos (liesos mėsytės).
  • prieskonių (krapų, aitrios paprikos, druskos).

Pirmiausia nuskutame ir susitarkuojame morkas, tai galime padaryti kol jau kaista keptuvė. Morkas truputį pakepiname, ir toliau troškiname su trupučiu vandens, pasūdome. Kol kepa morkos susismulkiname cukinijas bei pomidorus, smulkiais griežinėliais ar kubeliais. Suberiame visas daržoves į troškintuvą, taip pat ir pakepintas morkas. Mėsą susipjaustome nestorais šiaudeliais ar kubeliais, pakepiname ir taip pat dedame į troškintuvą su daržovėmis, pilame pusė stiklinės vandens, ir troškiname apie 30min. Pabaigoje pagardiname druska, kapotais krapais, užbarstome aitriosios paprikos miltelių.

  • Garnyrui puikiai tinka virtos bulvės, ar košė.
  • Jeigu cukinijos jaunos, jų galima netgi ir nenulupti.
  • Į viską galimą įdėti šaukštą pomidorų pastos.

daržovių troškinys

Skanaus!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Bulviniai blynai su cukinija

Nesu bulvinių blynų mėgėja, bet yra namie kas mėgsta, o jums reikės:

ko reikia blynam

  • Kelių bulvių,
  • nedidelės cukinijos,
  • svogūno,
  • poros kiaušinių,
  • žiupsnelio citrinsosrūgšties, druskos.

Viską sutarkuojame bulvine tarka, jeigu tešla gaunasi skystoka dar galima įdėti porą šaukštų miltų.

bulvinių blynų su cukinija masė

įmušame kiaušinius, išmaišome ir kepame.

  • Bulviniams blynams visada reikia nemažai riebalų,tai pasitikrinkit aliejaus atsargas.
  • Iš tokio kiekio gavosi per daug blynų vienam mėgėjui ir vienam nemėgėjui.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Mozzarella sūrio užkandėlė

Kaip ir kiekvieną vasarą, iš močiutės gaunu cukinijų, šiemet gavau jau visai šviežučių, todėl nuskubėjau į parduotuvę mozzarellos ir pasigaminau skanią užkandėlę:

  • mozzarella sūrio savo sultyse arba sūryme,
  • pomidorų,
  • cukinijos arba baklažano,
  • prieskonių,druskos.

Susipjaustome cukinijas arba baklažanus griežinėliais ir pakepame keptuvėje, iš abiejų pusių, kol suminkštėja.Tada dedame griežinėlius į kepimo skardą, pabarstome druska ir prieskoniais (raudonėliai, bazilikai, čiobreliai), dedame pomidoro riekeles ir mozzarellos sūrį ant viršaus, kepame įkaitintoje orkaitėje apie 5min.

  • Viena skaniausių užkandėlių, taip pat galite naudoti ir paprastą sūrį.
  • Galite valgyti ir su garnyru, kaip pvz, ryžiai.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

ryžiai su daržovėmis

Kartais būna taip,kad išsiverdam per daug ryžių. Išmesti jų tikrai nereikėtų, galima pasigaminti paprastą ir gardų patiekalą:

  • Virtų ryžių (rūšis nesvarbi, tiks visos),
  • cukinijos arba baklažano,
  • morkos,
  • žirnių su ankštimis,
  • krapų, petražolių,
  • pomidoro.

Pirmiausia tai reikėtų nusilupti morkas,smulkiai sutarkuoti ir pakepinti, truputį suminkštėjus morkoms sudedame pjaustytą cukiniją, žirnius, pomidorą, krapus ir petražoles. Viską patroškiname su trupučiu sultinio (maždaug 100ml), baigiant troškinti suberiame virtus ryžius ir dar paliekame puode 5min.

  • Labai paprastas patiekalas, taip pat galima naudoti tiesiog šaldytų daržovių mišinį, bet galiu pasakyt,kad būtent šitas receptas tikrai buvo skanus.
  • Galima viską apšlakstyti citrinos sultimis, ryžiai jas „mėgsta“.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

skanus vištienos krūtinėlės troškinukas

kartais tiesiog norisi greitai ir skaniai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • maža cukinija
  • keturios bulvės
  • dvi morkos
  • krapai
  • grietinė
  • prieskoniai.

O gaminti labai paprasta, pirmiausia pakepinam krūtinėlę, apiberiame prieskoniais (tinka karis, vištienos prieskoniai, aš labai mėgstu kalendrą). Į tą laiką nusiskutam bulves, morkas, susipjaustom norimo dydžio gabalėliais. Krūtinėlę sudedame į troškintuvą, ar puodą, užpilame pusė litro vištienos sultinio, suberiame daržoves, kapotus krapus. Verdame apie 30min, tada susipjaustome cukiniją ir ją taip pat suberiame į troškinį, įdedame grietinės, paverdame dar 10min ir skanaus!

  • Galite pabandyti viską troškinti orkaitėje, turėtų būt ne ką mažiau skanu.
  • Grietinę galite keisti grietinėle, bus dar švelnesnis skonis.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page