burokėlių sriuba

Šita sriuba pati mėgiamiausia man iš visų, net nežinau kodėl, bet išeina tikrai labai skani ir, keik žinau, sveika burokėliai:

  • 1l sultinio (skaniausia jautienos ar kiaulienos, bet tinka ir daržovių),
  • 300g virtų burokėlių,
  • 1 morka,
  • 3 nedidelės bulvės,
  • svogūnas,
  • grietinė.

Sultinį užverdame, burokėlius sutarkuojame ir pakepiname keptuvėje su morkomis,pjaustytos griežinėliais arba tarkuotomis, penkias minutes. Viską sudedame į verdantį sultinį, atskirai pakepiname nedidelį svogūną ir jį taip pat dedame į sultinį. Kai viskas vėl užverda, dedame nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir verdame 30min. Pagardiname grietine.

  • Jei naudojate mėsos sultinį tai pagardinkite lauro lapais, kvapiųjų pipirų žirneliais.
  • Burokėliai gali būti ir marinuoti, juos taip pat pakepiname keptuvėje.
  • Prieš virimo pabaigą (likus 5min) galima įmesti smulkintų svogūnų ar česnakų laiškų.

barščiai2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Šaltibarščiai

Ką valgyti karštomis dienomis kai atrodo net valgyti nesinori? Manau šaltibarščiai įeitų į tinkamų patiekalų kategoriją. O taip pat, dar žiemos metu, kai jau laukiam nesulaukiam pavasario skanu pasimėgauti šia šaltsriube. Gal dauguma pagalvos,kad kam čia dar vienas šaltibarščių receptas, bet aš galiu patikint, tikrai gaunasi labai skanūs šaltibarščiai:

  • Agurkas arba keli maži
  • burokėliai
  • kefyras (geriau specialus, nes riebesnis)

tai čia pagrindiniai produktai be kurių neišeitų jokie šaltibarščiai, o skaniems dar reikės:

  • 2 virtų kiaušinių
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • virtų bulvių
  • grietinės bulvėms

Pirmiausia tai nusiskutame bulves ir užkaičiame virti,aš dar tuo pačiu metu ir kiaušinius pradedu virti. Į tą laiką susipjaustom agurkus, svogūnų laiškus ir krapus, dar krapų reiktų pasilikti bulvėms.

IMG_2355

Labai svarbus niuansas tai visus žalėsius puode apiberti druska ir pamaišyti,kad gardžiai pakviptų.

IMG_2356

Tada sudedame burokėlius ir pilame kefyrą, šiuo metu mano kiaušiniai verda su bulvėmis tai juos sudedu jau viską išmaišius ir paragavus, bet kartais darau ir be kiaušinių.

IMG_2358

Na štai kaip greita ir paprasta pasidaryti šaltibarščius, tikiuosi nepamiršote užsikaisti bulvių. Bulves verdam 20min, tada nupilam vandenį, užmetam šiek tiek krapų ir šaukštą grietinės, tada dar paliekame puode pašust minutėlei.

  • Svarbiausia šaltibarščių paslaptis tai pabarstyti druska agurkus ir pamakaluoti, nežinau kokie čia „zabubonai“ įvyksta, bet pasidaro labai skanu!
  • Jeigu nemėgstate labai tirštų šaltibarščių tai galima praskiesti pienu.
  • Na o jei gavosi per skysti galima padėtį taisyti su grietine.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page