Virtos kukurūzų burbuolės

Kuo toliau,tuo dažniau važiuojant per Lietuvą pamatau laukus kukurūzų, taip pat ir parduotuvės siūlo pirkti kukurūzų burbuoles už prieinamą kainą, tad kol dar šviežios burbuolės-valgom:

  • Kukurūzų burbuolių
  • druskos/cukraus
  • sviesto

Kukurūzų burbuolių virimas priklauso nuo jų amžiaus, kuo jaunesnės-tuo trumpiau, taigi verdame vandenyje (be druskos) nuo 5 iki 15 minučių, jokiais būdais ne ilgiau. Išvirusias paliekame truputį atvėsti ir smagiai kapojam su sviestu ir kam reikia druskyte ar cukriuku.

  • Svarbu, nevirkite burbuolių ilgiau-jos sukietės.
  • Pirkite kuo labiau šviežias burbuoles, nes jų sudėtis keičiasi, cukrus pavirsta krakmolu, žinoma, pasidaro ir kietesnės.
  • Galima pasigaminti žolelių sviestą, labai tinka prie kukurūzų.
  • Verdant nedėkite druskos, ji juos sukietina, bet galite įdėti truputį cukraus, jis tik atskleis aromatą ir skonį.
  • Dar galite pagardinti ir tarkuotu sūriu, kaip aš ir dariau šį kartą, labai skanu!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page