bulvių traškučiai

Visi kartais neatsispiriame saujai „čipsiukų“, bet parduotuvių lentynose minimalus pasirinkimas natūralių arba bent jau be mėgiamo E621, tai siūlau išeitį:

  • bulvių,
  • aliejaus,
  • druskos ar kitų prieskonių.

Bulves nuskutame, jeigu turite specialią pjaustyklę tai galite supjaustyti, bet galima ir peiliu, stengtis kuo ploniau, geriausia jeigu gaunasi permatomos. Supjausčius reikia bent 15min pamerkti šaltame vandenyje, o vėliau nusunkti ir palikti apdžiūti. Kai bulvės paruoštos užkaičiame gruzdintuvę aba įkaitiname aliejų puode. Gruzdinti reikia kol gražiai apskrunda, išėmus apibarstyti prieskoniais ir ragauti.

  • jeigu per storai supjaustytos bulvės atvėsę sušunta ir sudrėgsta.
  • išėmus iš aliejaus geriausia dėti traškučius ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Pievagrybiai su bulvėmis

Prisimenant vaikystę kaime, tik liūdna, kad „tikrus“ grybus tenka pakeisti miesto grybais-pievagrybiais:

  • 400g pievagrybių,
  • 4 šaukštų grietinės (mažo indelio),
  • bulvių.

Pievagrybius galima apvirti ir pakepinti, arba, jeigu jauni, iškart pakepinti keptuvėje su prieskoniais (druska, tinka čiobreliai, raudonėliai), bei grietine. Bulves nuskusti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir iškepti su sviestu.

  • Labai skanu su šviežiu kefyru.
  • Kuo ploniau supjaustysite bulves tuo greičiau iškeps, kepant neuždengus-apskrus.
  • Bulves skaniausia rinktis mažas.

pievagrybiai su bulvėm 2

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

skanus vištienos krūtinėlės troškinukas

kartais tiesiog norisi greitai ir skaniai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • maža cukinija
  • keturios bulvės
  • dvi morkos
  • krapai
  • grietinė
  • prieskoniai.

O gaminti labai paprasta, pirmiausia pakepinam krūtinėlę, apiberiame prieskoniais (tinka karis, vištienos prieskoniai, aš labai mėgstu kalendrą). Į tą laiką nusiskutam bulves, morkas, susipjaustom norimo dydžio gabalėliais. Krūtinėlę sudedame į troškintuvą, ar puodą, užpilame pusė litro vištienos sultinio, suberiame daržoves, kapotus krapus. Verdame apie 30min, tada susipjaustome cukiniją ir ją taip pat suberiame į troškinį, įdedame grietinės, paverdame dar 10min ir skanaus!

  • Galite pabandyti viską troškinti orkaitėje, turėtų būt ne ką mažiau skanu.
  • Grietinę galite keisti grietinėle, bus dar švelnesnis skonis.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

šviežių daržovių sriuba

Pas ką dar yra žirnių šviežių tai pats metas paragauti skaniausios sriubos iš vasaros gėrybių:

  • stiklinė žirnelių (išlukštentų),
  • 2stiklinės pieno,
  • 3 stiklinės vandens,
  • 3-4 šviežios morkos,
  • 3-4 šviežios bulvės,
  • krapų (petražolių).

Paruošimo būdas labai paprastas, užkaičiame vandenį, jame paverdame pjaustytas daržoves, kokias 10min, tada suberiame žirnelius (kuo labiau subrendę, tuo geriau) ir kapotus krapus, dar paverdame 10min ir tada supilame pieną, užvirus uždengiame dangčiu ir paliekam šiek tiek pastovėti.

  • Labai skanu ir su šviežiais kopūstais.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Šaltibarščiai

Ką valgyti karštomis dienomis kai atrodo net valgyti nesinori? Manau šaltibarščiai įeitų į tinkamų patiekalų kategoriją. O taip pat, dar žiemos metu, kai jau laukiam nesulaukiam pavasario skanu pasimėgauti šia šaltsriube. Gal dauguma pagalvos,kad kam čia dar vienas šaltibarščių receptas, bet aš galiu patikint, tikrai gaunasi labai skanūs šaltibarščiai:

  • Agurkas arba keli maži
  • burokėliai
  • kefyras (geriau specialus, nes riebesnis)

tai čia pagrindiniai produktai be kurių neišeitų jokie šaltibarščiai, o skaniems dar reikės:

  • 2 virtų kiaušinių
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • virtų bulvių
  • grietinės bulvėms

Pirmiausia tai nusiskutame bulves ir užkaičiame virti,aš dar tuo pačiu metu ir kiaušinius pradedu virti. Į tą laiką susipjaustom agurkus, svogūnų laiškus ir krapus, dar krapų reiktų pasilikti bulvėms.

IMG_2355

Labai svarbus niuansas tai visus žalėsius puode apiberti druska ir pamaišyti,kad gardžiai pakviptų.

IMG_2356

Tada sudedame burokėlius ir pilame kefyrą, šiuo metu mano kiaušiniai verda su bulvėmis tai juos sudedu jau viską išmaišius ir paragavus, bet kartais darau ir be kiaušinių.

IMG_2358

Na štai kaip greita ir paprasta pasidaryti šaltibarščius, tikiuosi nepamiršote užsikaisti bulvių. Bulves verdam 20min, tada nupilam vandenį, užmetam šiek tiek krapų ir šaukštą grietinės, tada dar paliekame puode pašust minutėlei.

  • Svarbiausia šaltibarščių paslaptis tai pabarstyti druska agurkus ir pamakaluoti, nežinau kokie čia „zabubonai“ įvyksta, bet pasidaro labai skanu!
  • Jeigu nemėgstate labai tirštų šaltibarščių tai galima praskiesti pienu.
  • Na o jei gavosi per skysti galima padėtį taisyti su grietine.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page