Makaronai su avokadu

Jeigu turite avokado ir norite skanios vakarienės-būtinai išbandykite:

  • makaronų (naudojau spageti),
  • pomidorų padažo,
  • avokado,
  • sūrio,
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia išsiverdam makaronus su šaukšteliu aliejaus, juos išvirus nupilame ir pagardiname pomidorų padažu. Susipjaustome avokadą, beriame į makaronus ir, žinoma, jeigu mėgstate, tarkuojame sūrio.

  • Išvirusius makaronus galite perplauti karštu vandeniu,tada jie nesulips net ir atvėsę.
  • Avokadą galite ir sutrinti su pomidorų padažu.
  • Nepamirškite makaronus virti kiek nurodyta ant pakelio, geriausia valgyti al dente, tiesiog tai sveikiau mūsų virškinimui.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Skrudinta duona su avokado užtepu

Labai skanūs pusryčiai, o jie vieną dieną tiesiog šovė į galvą, kad nebūtų vienišas avokadas:

  • Avokado,
  • pomidoro,
  • citrinos sulčių,
  • druskos,
  • duonos skrudinimui.

Kol skrudiname duoną, pasiruošiame užtepą. Avokadą perpjauname per pusę, ištraukiame kauliuką, ir šaukštu išimame minkštimą, tada nusilupame pomidorą, susmulkiname, ir sumaišius su avokadu sutriname šakute arba smulkintuvu. Pagardiname druska ir citrinos sultimis, užtepame ant skrudintos duonos.

  • Jeigu pomidorai rūgštūs citrinos gali ir nereikėti.
  • Kad pomidoras lengviau nusiluptų galima nuplikyti karštu vandeniu.
  • Avokadas turėtų būti gerai sunokęs, kokį mūsų parduotuvėse rasti gana sunku, todėl geriausia nusipirkus kelias dienas palaikyti ant palangės.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageFlattr the authorDigg thisShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page